Χαιρετισμός από το Λαϊκό Μέτωπο (Τουρκίας) για τη βιβλιοπαρουσίαση για το “Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης”

Χαιρετισμός από το Λαϊκό Μέτωπο της Τουρκίας

Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους που μας έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην εκδήλωσή σας, έστω και με αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό, τους συντρόφους που διοργάνωσαν την εκδήλωση και αυτούς που εξέδωσαν το βιβλίο….

Σύντροφοι:

Τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο οι ένοπλες οργανώσεις και οι αντιστάσεις παραδίδονται στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό στο όνομα της ειρήνης, η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζει να είναι πηγή δύναμης και ελπίδας για εμάς. Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού δεν αποτελεί μόνο πηγή έμπνευσης για εμάς, αλλά παράλληλα έχει γίνει και κοινός μας αγώνας. Η πολύχρονη φιλία και οι συντροφικές μας σχέσεις με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μια από τις κινήσεις που ενδυναμώνουν και μεγαλώνουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Θα θέλαμε να χαιρετήσουμε αυτόν που κόπιασε πολύ για να φτάσει αυτή η σχέση μέχρι σήμερα, έναν από τους ηγέτες και ιδρυτή του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, τον George Habbaş. Η σχέση αυτή δεν είναι μόνο πολιτική, είναι παράλληλα και ένα από τα σπάνια παραδείγματα διεθνούς αλληλεγγύης και δύναμης που προστίθεται και πρακτικά στον αγώνα μας. Σήμερα θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι αποτελεί πηγή τιμής και μεγάλης περηφάνιας για εμάς, ότι ανάμεσα στους τάφους των Παλαιστινίων πολεμιστών που πέφτουν μάρτυρες πολεμώντας ηρωικά, βρίσκεται και ο σύντροφός μας πολεμιστής του DHK-C, Ali Saban.

Τη στιγμή που η Μέση Ανατολή μετατρέπεται σε πεδίο πολέμου και ο ιμπεριαλισμός προσπαθεί να εγκλωβίσει τους λαούς του κόσμου, ο Παλαιστινιακός λαός δεν πολεμάει μόνο με το Ισραήλ, μιας και δίπλα στο σιωνισμό στέκεται ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, όλοι οι ιμπεριαλιστές και τα συνεργαζόμενα κράτη. Και το φασιστικό κράτος της Τουρκίας έρχεται στην κορυφή αυτής της συνεργασίας. Σήμερα, το τουρκικό κράτος είναι υπεύθυνο  για τον κάθε Παλαιστίνιο που δολοφονείται με την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία που εξακολουθεί να έχει με το Ισραήλ.

Το πετρέλαιο που παίρνει από το Ισλαμικό Κράτος, που έχει αιματοκυλήσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής, το πουλάει στο Ισραήλ με τη διαμεσολάβηση των πλοίων του γιου του Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία από τη μια πλευρά κάνει προπαγάνδα μιλώντας για τον αδελφό Παλιστινιακό λαό, ενώ από την άλλη μεταφέρει πετρέλαιο για τα τανκς και τα αεροπλάνα που τον δολοφονούν. Παρά την κάθε είδους πολιορκία, ο Παλαιστινιακός λαός θα συνεχίσει να αντιστέκεται και δεν θα σκύψει το κεφάλι. Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος, δεν υπήρξε μόνος ποτέ. Ο αγώνας του είναι και δικός μας αγώνας. Ο λαός της Παλαιστίνης θα νικήσει.

Το φασιστικό κράτος της Τουρκίας που σήμερα υποστηρίζει το Ισραήλ, αποτελεί άξιο σύμμαχό του με τις δολοφονίες που πραγματοποιεί στη χώρα μας. Στην πατρίδα  μας πλέον τελείωσε η περίοδος για λόγια, τώρα θα μιλάνε μόνο τα όπλα. Το Κουρδιστάν ισοπεδώνεται με τανκς και βόμβες, οι δολοφόνοι αστυνομικοί μπαίνουν στα σπίτια μας και δολοφονούν τον λαό μας. Πριν λίγο καιρό οι συντρόφισσές μας Dilek Doğan και Günay Özarslan δολοφονήθηκαν στα σπίτια τους, στη μέση της Κωνσταντινούπολης μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους. Ο φασισμός της Τουρκίας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την κρίση μέσα στην οποία βρίσκεται, με αποτέλεσμα όσο περνάει ο καιρός να γίνεται επιθετικός και να καταφεύγει σε σφαγές. Και αφού δεν φτάνουν όλα αυτά είναι και ο  υπ’ αριθμόν ένα συνένοχος στη δολοφονία του Συριακού λαού, αποτελώντας τον συνεργάτη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή. Για εμάς πλέον ο αγώνας δεν περιορίζεται στο έδαφος της χώρας μας μόνο, άλλωστε ποτέ δεν ήταν έτσι.

Εμείς, το Λαϊκό Μέτωπο, οι επαναστάτες της Τουρκίας πιστεύουμε ότι πρέπει να πολεμήσουμε και να αγωνιστούμε μαζί με όλους τους λαούς και τις οργανώσεις στον κόσμο, που αντιστέκονται ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό και όχι μόνο με τον λαό της Παλαιστίνης. Η νίκη των καταπιεσμένων λαών θα πραγματοποιηθεί με τον ανυποχώρητο ένοπλο αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τους συνεργάτες του και τον σιωνισμό.

Υποστηρίζουμε ότι η σωτηρία των λαών είναι δυνατή με τον σοσιαλισμό. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν κοινό αγώνα και να καλλιεργήσουμε μια αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική συνεργασία, παρ’ όλες τις κάθε είδους ιδεολογικές, πολιτικές, πολιτιστικές και οικονομικές διαφορές μας. Επειδή ο εχθρός μας είναι κοινός. Με την ελπίδα να μεγαλώσει ο αγώνας μας ενάντια στους εκμεταλλευτές των λαών του κόσμου.

Κάτω ο φασισμός
Ζήτω ο αγώνας μας
Κάτω ο ιμπεριαλισμός
Ζήτω η αδελφοποίηση των λαών
Κάτω ο Σιωνισμός
Ζήτω η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού.
ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Λαϊκό Μέτωπο (Τουρκία)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *